macarons

2011-10-02 @ 21:11:32
Idag lyckades jag, med hjälp av mormor, baka macarons! Tredje gången gillt så att säga :) Blev vanliga vaniljmakroner med citronsmörkräm.

Här är receptet, från http://call-me-cupcake.blogspot.com/search/label/Macarons, det blir ca 26 st:
100 gram skållade och malda mandlar
110 gram äggvita (ca 3 äggvitor)
4 matskedar socker
200 gram florsocker
1 tsk vaniljsocker

1. Mal mandeln noga och blanda med siktat florsocker.
2. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret försiktigt, en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig. Du ska kunna hålla skålen upponer utan att något rinner ut.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Vill du prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta efter en stund, är den toppig så rör lite till i smeten.
4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper, eller klicka ut med två skedar. Låt dem vila ca en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.
5. Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 11-13 minuter. Låt svalna och ta försiktigt bort dem från bakplåtspappret.

Citronsmörkräm, räcker till 18 makroner:
75 g rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk pressad citron
1 tsk vaniljsocker

1. Rör/vispa/mosa ihop allting så att det blir jämnt och utan klumpar, spritsa eller klicka på en makron och lägg en över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Do you come here often?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback